Sunday, 5 July 2020

A DAY AS A CHEF

A DAY AS A CHEF 

On the 26" December, my brother Nirupam and I went off to the "Off-Beat Restaurant" at 9.30 am. Seema Mam and Sunil Sir helped us in making kitchen aprons which we wore. Sunil Sir taught us to make a mock tail using various coloured syrups. Then we went for a kitchen tour. We saw different types of pastas being made. One of the chefs helped us in making our own choice of pastas for lunch. Then Deepak Sir taught us how to garnish an ice cream with chocolate sauce, white cream, chocolate chip, cocoa powder and mango cream.
We enjoyed the ice- cream that we had decorated. In the end, we were given a nice colourful certificate which stated that we were The Good Chefs' for the day. In the evening when we reached home, we made the pasta with mummy's help and had a good dinner together with the family.

Hindi Translation 

26th दिसंबर, दिसंबर को मेरे भाई निरुपम और मैं सुबह 9.30 बजे "ऑफ-बीट रेस्तरां" के लिए रवाना हुए। सीमा मैम और सुनील सर ने रसोई के एप्रन बनाने में हमारी मदद की, जो हमने पहना था। सुनील सर ने हमें सिखाया था। विभिन्न रंगीन सिरप का उपयोग करके एक नकली पूंछ बनाएं। फिर हम रसोई के दौरे के लिए गए। हमने विभिन्न प्रकार के पास्ता बनाए। हमने शेफ में से एक को दोपहर के भोजन के लिए पास्ता की अपनी पसंद बनाने में मदद की। फिर दीपक सर ने हमें सिखाया कि कैसे गार्निश करना है। चॉकलेट सॉस, व्हाइट क्रीम, चॉकलेट चिप, कोको पाउडर और आम क्रीम के साथ एक आइसक्रीम।
हमने उस आइसक्रीम का आनंद लिया जिसे हमने सजाया था। अंत में, हमें एक अच्छा रंगीन प्रमाण पत्र दिया गया जिसमें कहा गया था कि हम दिन के लिए द गुड शेफ थे। शाम को जब हम घर पहुँचे, तो हमने मम्मी की मदद से पास्ता बनाया और परिवार के साथ मिलकर अच्छा डिनर किया।

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